#1: Ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να ακουστούν οι φωνές των θυμάτων. Στο Raise Your Voice Festival 2018 συναντηθήκαμε με την Click από το Victoria Square Project, η οποία μεγάλωσε στη Ζιμπάμπουε και βρέθηκε πριν από 25 χρόνια στην Ελλάδα ως θύμα καταναγκαστικής εργασίας. Γίναμε μάρτυρες της ιστορίας ενός κοριτσιού επιβιώσασα παιδικού καταναγκαστικού γάμου από το Zaatar MKO. Όλες οι γυναίκες που είχαν βιώσει αντίστοιχες εμπειρίες μοιράστηκαν τις ιστορίες τους στην τελετή απονομής του βραβείου.
#2: Θέλουμε να ενταχθούμε σε ένα παγκόσμιο κίνημα κατά της εμπορίας ανθρώπων. Ο κ. David Kilgur, υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης διατελέσας στο Υπουργείο Εξωτερικών του Καναδά ήταν ομιλητής στο Raise Your Voice Festival 2018 κατά της εμπορίας οργάνων. Κατέθεσε επίσημη δήλωση στο Κοινοβούλιο στον Καναδά ότι το Φεστιβάλ RYV θα πρέπει να υιοθετηθεί ως πρακτική παγκοσμίως!
#3: Θέλουμε να κάνουμε το μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων γνωστό σε όλους. Τα βραβεία του 2018 απονεμήθηκαν από διάσημους ηθοποιούς, σχεδιαστές και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ήταν επίσης ομιλητές στην τελετή απονομής των βραβείων, μεταξύ των οποίων και o διάσημος ηθοποιός και Ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, η κα Αλεξάνδρα Μητσοτάκη (ιδρυτής της ActionAid Ελλάδος και συνιδρυτής του World Human Forum), ο κ. Νικήτας Κανάκης (Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου), ο κ. Περικλής Τζιάρας Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο κ. Δημήτρης Στρέπκος (σχεδιαστής μόδας). Το Human Slavery Costume Exhibition περιελάμβανε δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια, της Ιωάννας Κουρμπέλα, Ancient Greek Sandals, Δημήτρης Στρέπκος, Joy Koumentakou, Δημήτρης Γραμματικογιάννης και πολλών σχεδιαστων και καλλιτεχνών. Μας στήριξαν δεκατέσσερις δημοσιογραφικοί οίκοι και δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες. Ο κόσμος μοιράστηκε το φεστιβαλ στα κανάλια του και το μήνυμα έφτασε σε 170,000 ανθρώπους.
#4:Στόχος μας είναι να ενώσουμε όλον τον κόσμο, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, κάτω από το ίδιο μήνυμα. Η επιτυχία του περσινού Φεστιβάλ ήταν η συμπερίληψη εκατοντάδων προσφύγων που ήρθαν ως σεφ, τεχνίτες, σχεδιαστές, μουσικοί, DJ, χορευτές, ζωγράφοι, καλλιτέχνες, επαγγελματίες, εθελοντές, ομιλητές, έμποροι για να συμμετάσχουν με τα ταλέντα και υπηρεσίες τους στις διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Πολλές οικογένειες προσφύγων και παιδιά προσφύγων συμμετείχαν στις δραστηριότητες και τα εργαστήρια.
#5: Το μήνυμά μας θέλουμε να το διαδώσουμε μέσα από την τέχνη, τη δημιουργία, την έκφραση και την ανταλλαγή απόψεων. Φέρνουμε στη Τεχνόπολη μια έκθεση τέχνης, μια αναδυόμενη αγορά οικονομικά και παραγωγικά βιώσιμων αγαθών τόσο ντόπιων όσο και προσφύγων, μια συζήτηση που συντονίζεται και διοργανώνεται από ΜΚΟ, μια διάσκεψη με διεθνείς ομιλητές, μια παιδική γωνιά και εργαστήρια, εργαστήρια ενηλίκων που εκτελούνται από διεθνείς οργανισμούς, εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ένα παζάρι βιβλίων και ενδυμάτων, ένα Corner με επιδείξεις χορού δρόμου, ζωντανές μουσικές παραστάσεις από καλλιτέχνες και DJs, ένα φεστιβάλ κινηματογράφου με προβολές ταινιών και βίντεο όλη την ημέρα, vegan κουζίνες, φορητές βιβλιοθήκες για ενήλικες και παιδιά.
#6: Θέλουμε να ενώσουμε όλες τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σε μια ισχυρή φωνή κατα της εμπορίας ανθρώπων. Το φεστιβαλ του 2018 ήταν μια συνδιοργάνωση πενηνταδύο οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών. Στο ψηφιακό φεστιβάλ του 2020 ανταποκρίθηκαν πενηντατρείς μη κυβερνητικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις!
Η δυναμικής μας σε αριθμούς
Raise Your Voice 2018 περιελάμβανε:
● 37 οργανισμούς στην έκθεση των ΜΚΟ – NGO Hall
● 45 ντόπιους και πρόσφυγες στο – Open Market
●29 εργαστήρια ενηλίκων κατά της εμπορίας ανθρώπων, δεξιότητες επιχειρηματικότητας, έθνικ χορούς, ποδηλασία – Adult Human Rights Workshops
● 12 παιδικά εργαστήρια κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας από 12 ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα- Kids Human Rights Corner
● 33 καλλιτέχνες και σχεδιαστές στην – Art & Costume Exhibition
● 12 σκηνοθέτες με τις ταινίες τους – Film Room
● 41 ομιλητές στις 6 θεματικές συνόδου της διάσκεψης- Human Rights Conference
● 18 καλλιτέχνες που παρουσίασαν μουσικές και χορευτικές παραστάσεις – Stage Performances
● 13 σεφ που συμμετείχαν στα – Food Halls
● 41 εθελοντές
● 76 μικρά βίντεο από ΜΚΟ και καλλιτέχνες προβλήθηκαν σε όλους τους χώρους όλη την ημέρα
● 1 κινητή ιατρική μονάδα για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σημείο
ελέγχου – Checkpoint θετική Φωνή
● 2 βιβλιοθήκες κινητών φορτηγών για πρόσφυγες Arsis Mobile Library