Είμαστε το Raise Your Voice. Είμαστε άνθρωποι από όλο το κόσμο που Υψώνουμε τη Φωνή μας για να βάλουμε τέλος στην Εμπορία Ανθρώπων. Είμαστε μέλη, εργαζόμενοι και διοικητές Κρατικών Φορέων, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Ιδρυμάτων, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, μεγάλες εταιρείες και μικρά brands. Είμαστε καλλιτέχνες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, εικαστικοί, σχεδιαστές, συγγραφείς, χορογράφοι, μουσικοί, δημοσιογράφοι, διαμορφωτές πολιτικής, ακτιβιστές, φοιτητές, μαθητές, εθελοντές, καταναλωτές και παραγωγοί. Είμαστε παιδιά και ενήλικες, είμαστε γονείς και φίλοι. Είμαστε η ζήτηση και η προσφορά. Είμαστε πολίτες του κόσμου.  

Ο τρόπος που ζούμε έχει οδηγήσει σε μια σειρά από τεράστιες τραγωδίες. Άλλες τις μάθαμε γιατί χάσαμε πολλούς ανθρώπους σε μια μέρα και άλλες κρύβονται σε αδιαφανείς αλυσίδες, γιατί χάνονται λίγοι άνθρωποι κάθε μέρα, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Εμείς λέμε ότι είναι πολλοί άνθρωποι για να χάνονται και να βασανίζονται σήμερα. Το Εμπόριο Ανθρώπων είναι ένα ειδεχθές έγκλημα που παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και βρίσκεται στη παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που καταναλώνουμε, και σε κάθε μορφή καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως σεξουαλική εκμετάλλευση, παιδική εκμετάλλευση, εξαναγκαστική εργασία και εργασιακή εκμετάλλευση, εξαναγκαστική εμπορία οργάνων, εξαναγκαστικοί/παιδικοί γάμοι, έμφυλη βία, παιδιά στρατιώτες, οικιακοί δούλοι (ΟΑΣΕ,2019). 

Αγαπάμε να απολαμβάνουμε τη ζωή. Αλλά δεν θέλουμε ο τρόπος που ζούμε και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που καταναλώνουμε να εκμεταλλεύονται ανθρώπους και να καταστρέφουν το πλανήτη μας. Απαιτούμε ριζικές, επαναστατικές αλλαγές. Θέλουμε να ενώσουμε όλους τους ανθρώπους, τις οργανώσεις και τη βιομηχανία να εργαστούν μαζί προς τη ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής μας ώστε η ζωή να είναι ασφαλής και δίκαιη για όλους. Η αποστολή μας είναι να ενωθούμε όλοι μαζί για να το πετύχουμε αυτό. 

Το όραμά μας είναι να υψώσουμε τη φωνή μας για να βάλουμε τέλος στην Εμπορία Ανθρώπων και τη Μοντέρνα Δουλεία υπηρετώντας την επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ:

Σκοπός μας είναι

  • Να ευαισθητοποιήσουμε για το αληθινό κόστος του τρόπου ζωής μας στην εκμετάλλευση ανθρώπων και τη καταστροφη του πλανήτη μας.
  • Να δείξουμε στο κόσμο ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει και να γιορτάσουμε αυτούς που την κάνουμε με σεβασμό στον άνθρωπο και το πλανήτη.
  • Να φέρουμε τους ανθρώπους μαζί για να θέσουμε ερωτήματα και να αμφισβητήσουμε το πως γίνονται τα πράγματα σήμερα.
  • Να εργαστούμε μαζί προς τη δημιουργία μακροχρόνιων λύσεων ώστε οι κοινωνίες μας να γίνουν φορείς αρετής και όλες οι επιχειρηματικές, δημόσιες και ατομικές ενέργειες να είναι ασφαλείς, υγιείς και δίκαιες. 
  • Να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναγίνουν ποτέ τέτοιες τραγωδίες.

Εφτά Χρόνια Δράσεων σε Αθήνα, Αλεξανδρούπολη, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λέσβο και Κύπρο.

Το Νοέμβρη του 2017 περισσότεροι από πεντακόσιοι άνθρωποι ήρθαν στο Φεστιβάλ που διοργανώσαμε στην Αγορά της Κυψέλης. Μας είπαν ότι δεν είχαν ζήσει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα. Μας ζήτησαν να το ξανακάνουμε.

Στις 18 Νοεμβρίου του 2018 τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια βροχερή μέρα στην Τεχνόπολη των Αθηναίων σε μια γιορτή κοινωνικής ένταξης με ένα κοινό μήνυμα να πουν ΤΕΛΟΣ στην ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. Ενώθηκαν οι φωνές πενηνταδύο οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών ως συνδιοργανωτές, για πρώτη φορά στα Ελληνικά ίσως και παγκόσμια δρώμενα, με 300 συμμετέχοντες και 14 δημοσιογραφικούς οίκους από όλο τον κόσμο. Είχε reach σε 175,000 άτομα μέσω FB. Τα φεστιβάλ είναι δωρεάν τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες.

Το Raise Your Voice Festival 2020 ήταν το πρώτο ψηφιακό φεστιβάλ κατά της εμπορίας ανθρώπων, με συνδιοργανωτές 53 κρατικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. 27,000 άνθρωποι συμμετείχαν ενεργά από το FB, τα βίντεο των συμμετεχόντων τα είδαν περισσότεροι από 86,000 τα μηνύματα μας άγγιξαν περισσότερο από 177,000 ανθρώπους και δημιούργησαν ‘εντυπώσεις’ σε 266,000 ανθρώπους. Το Raise Your Voice απέδειξε πως όταν αφοσιωμένοι πολίτες ενώνονται για να Κάνουν τη Σύνδεση με την Εμπορία Ανθρώπων καταφέρνουν να αγγίξουν χιλιάδες κόσμου.

Το Raise Your Voice, φέτος, σε προσκαλεί και σε προκαλεί να κάνεις τη σύνδεση και να δεις πως αυτά που μας συνδέουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. 

Συνδέσου με την Εμπορία Ανθρώπων γιατί μόνο έτσι μπορείς να τη διακόψεις. 

Συνδέσου με τη Κλιματική Αλλαγή γιατί μόνο έτσι μπορείς να σώσεις το πλανήτη μας. 

Φέτος υψώνουμε τη φωνή μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη κλιματική κρίση σε ένα τριήμερο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού με το μήνυμα «Κάνε τη Σύνδεση μεταξύ των καθημερινών επιλογών και την Εμπορία Ανθρώπων – Μεταξύ των καθημερινών επιλογών και την Κλιματική αλλαγή». Το φεστιβάλ είναι μια γιορτή κοινωνικής ένταξης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυκλικότητας μέσα από τον πολιτισμό, τις τέχνες, τον εθελοντισμό με στόχο την αφύπνιση για την εξάλειψη της Εμπορίας Ανθρώπων και της Κλιματικής Κρίσης. 

Υπό τους περιορισμούς της πανδημίας το Raise Your Voice 23-25 Απριλίου 2021 goes online! Συναντιόμαστε ψηφιακά με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υψώσουμε τη φωνή μας μέσα από e-εργαστήρια, e-round table discussions, live e-Έκθεση Εικαστικών και Σχεδιαστών, ψηφιακές χορογραφίες και μουσικές ερμηνείες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Το επόμενο φεστιβάλ θα λάβει χώρα  Απρίλιο 2022 στη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ